SPAM áradat saját és munkatársak e-mail címéről?

"Nem szeret irodában dolgozni, akkor otthon végezheti a munkat!" -  ilyen, és ehhez hasonló levélszemét - áradat lepte el a napokban a postafiókokat...

Egy ügyfélnél, aki jelezte felénk ezt a problémát, azzal vicceltem, hogy tégla van a cégnél, aki bomlasztja a csapatot.

Félretéve azonban a tréfát, elég zavaró jelenség még a többi levélszeméthez képest is, ha saját vagy egy kolléga/ismerős e-mail címéről érkezik a levél, amely magyar nyelvű,  és legtöbb esetben állásajánlatot tartalmaz (szövegszerkesztő, irodai munka).

Nem sikerült megfejtenünk, hogy mi állhat a kellemetlen jelenség hátterében, ha csak az nem, hogy a  jobs-consult.com oldalt (német fejvadász cég) próbálják lejáratni, vagy éppen ellenkezőleg: reklámozni, hisz emiatt  sokan rákeresnek.

A levelet megvizsgáltuk a Numex Informatika (http://numex.hu) szakértő kollégáival, és azt találtuk, hogy orosz  "spammerek"  küldik ezeket a leveleket a Google levelező kiszolgálót használva.

Védekezni ellene egyelőre a hagyományos levélszemét szűréssel lehet, ügyfeleink számára akik a mi levelező szerverünket használják, az ilyen jellegű leveleket a tárgyban megjelöljük egy **Admin_SPAM** címkével, továbbá javasoljuk egy szabály létrehozását a levelező kliensben, amely ezeket a leveleket automatikusan átmozgatja a Levélszemét mappába.